05.11.2019

Rekorderja - v horjulskem zavetišču na dom čakata že 10 let!

Če razmišljate o tem, da bi svoj dom pripeljali psa ali mačko, dobro razmislite tudi o tem, kaj prihod živali prinaša v vaše življenje. Odgovorno skrbništvo živali zahteva čas, znanje in tudi denar za kvalitetno hrano in morebitne veterinarske stroške. O tem podrobno pišemo tudi na našem portalu. Če razmišljate o posvojitvi psa ali mačke iz zavetišča, se ozrite po petnajstih slovenskih zavetiščih, morda boste ravno v enem od njih našli izvrstnega kosmatega sopotnika na (praviloma) štirih tacah zase, posvojeni živali pa boste spremenili življenje na bolje v vseh pogledih.

Psi iz zavetišč so socializirani, veterinarsko urejeni, cepljeni in čipirani. Psice iz vseh zavetišč so sterilizirane, pse pa nekatera zavetišča kastrirajo, nekatera ne.V Zavetišču za živali Horjul na današnji dan na odgovorne posvojitelje čaka 17 psov in kar 40 mačk. Med njimi izpostavljamo 4 pse, ki so v zavetišču najdlje. To so Bibika (1547 dni), Gumbka Lija (1050 dni), Nikita (990 dni) in Rika (791 dni). Ker so na zavetiškem portalu in podpornem forumu Zavetišča Horjul podatki o teh psih precej zastareli in ažurne informacije niso na voljo, za več podatkov o teh psih kontaktirajte Zavetišče Horjul med uradnimi urami od ponedeljka do petka od 8.30 do 12.30 na telefonsko številko 051 30 44 35. Tudi fotografije teh psov so sicer arhivske, saj novih na spletni strani zavetišča ni na voljo.

V zavetišču na nov dom čaka tudi veliko število krasnih mačk, Style in Image denimo sta bili sprejeti 25.8.2009 (!!) in ob sprejemu stari 9 dni. Zakaj v 10 letih nista našla doma, ni znano.

Ostale muce in pse, ki v zavetišču iščejo dom, si lahko ogledate na spletni strani. Zavetišče ima tudi precej sledilcev na Facebook strani. Zagotovo preseneča, da zavetišče ne izkoristi precejšnjega dometa tega družbenega omrežja, verjetno bi se ob pogostejšem oglaševanju število "zataknjenčkov", ki leta in leta preživljajo v zavetišču, zmanjšalo. Mimogrede, na Facebook strani zavetišča se v rubriki "iščejo dom" nahajajo tudi psi, ki jih v zavetišču že precej časa ni več. To pomeni, da vsi oglaševani psi v zavetišču niso nujno na voljo v posvojitev.

Fotografije: spletna stran Zavetišča Horjul

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.