26.10.2018

Sveča MANJ - sporočilo za društva VEČ!

Slovenci na leto prižgemo 15 milijonov sveč, kar pomeni 30 milijonov evrov in 6000 ton odpadkov. Dejstvo je, da so odpadne sveče prevelik zalogaj za naše okolje. V različnih medijih nas v teh dneh opozarjajo, da obstajajo boljše alternative. Vsaka prižgana sveča namreč pomeni odpadek. Noben odpadek ni dober odpadek, tudi če se ga ločeno zbere in predela. Zato je odgovornost nas vseh, da preprečujemo oz. zmanjšujemo nastajanje odpadkov.

 

 

Mi predlagamo naslednje: v spomin na svoje najbližje lahko tudi letos prižgete virtualno svečo.

 

Namesto nakupa sveče pa denar raje namenite eni od organizacij, ki se trudi za dobrobit ljudi ali živali. Ker je naš portal usmerjen v živalovarstvo, vam navajamo nekaj predlogov, kako lahko z enim preprostim sms sporočilom pomagate društvom za zaščito živali, ki se pri nas ukvarjajo z zaščito živali. Donirate lahko po svojih zmožnostih. Na spodnjem seznamu so predlogi tistih, s katerimi naš portal redno sodeluje in za katere vemo, da sredstva za oskrbo brezdomnih živali nujno potrebujejo ter jih bodo namenila prav živalim, ki si same ne morejo pomagati. Društva delujejo neprofitno in prostovoljno.

 

OBALNO DRUŠTVO PROTI MUČENJU ŽIVALI

Ključni besedi: ZIVALI1 ali ZIVALI5 na 1919 (donirate 1 oz. 5 evrov)

 

DRUŠTVO ZA ZAŠČITO IN POMOČ ŽIVALIM V STISKI LAJKA

Ključni besedi: LAJKA 1 ali LAJKA5 na 1919 (donirate 1 oz. 5 evrov)

 

DRUŠTVO ZA ZAŠČITO ŽIVALI KOČEVJE

Ključna beseda: MUCA5 na 1919 (donirate 5 evrov)

 

DRUŠTVO ZA ZAŠČITO ŽIVALI KRANJ

Ključna beseda: REPKI5 na 1919 (donirate 5 evrov)

 

ZAVOD PIT

Ključna beseda: PIT5 na 1919 (donirate 5 evrov)

 

DRUŠTVO ZA ZAŠČITO ŽIVALI POMURJA

Ključni besedi: DZZP1 ali DZZP5 na 1919 (donirate 1 oz. 5 evrov)

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.