09.04.2020

Temperature 'grozijo'! Že spomladi žrtve v pregretih avtomobilih!

Predvsem v poletnem času, je vsako leto mogoče zaslediti veliko objav, ki opozarjajo na nevarnosti toplotnih udarov pri psih. Dogodek, ki se je zgodil pred tremi leti, ko je topla pomlad terjala žrtev, nas je opomnil, da niti pomladi ne gre "podcenjevati". Zgodilo se je 23. marca 2017 na parkirišču trgovskega centra v Ljubljani, ko so skrbniki svojega psa pustili zaprtega v avtomobilu. Zunaj je bilo prijetnih 23 stopinj. Notranjost avtomobila se je medtem toliko segrela, da psu ob prihodu skrbnikov ni bilo več pomoči. Pes je zaradi toplotnega udara umrl.

 

 

Dogodek nas je torej opomnil, da so tudi temperature pod 30 stopinjami Celzija izredno nevarne. V naslednjih dneh se bo živo srebro ponekod ob sončnem vremenu dvignilo tudi do 25 stopinj. Zato naj velja: psov ne puščajte v zaprtih avtomobilih, parkiranih na soncu. Niti na soncu. Naj vas nadpovrečno topli spomladanski dnevi ne zavedejo! Ne pozabite - pri zunanji temperaturi 22 stopinj Celzija, ko pripeka sonce, bo temperatura v avtomobilu v nekaj minutah dosegla 45 stopinj in več. 

 

 

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.