10.06.2019

To so psom najbolj prijazne države!

Poletje je pred nami, na našem portalu pa v teh dneh predstavljamo veliko koristnih namigov za brezskrbne počitnice s psi. Med drugim smo že objavili tudi mnogo psom prijaznih lokacij pri nas in naših sosedih.

A tokrat nas je zanimalo, katere države sicer slovijo kot psom najbolj prijazne?

Nesporno je psom najbolj prijazna Francija, izstopa predvsem Pariz. Tam boste s psom lahko vstopili v vse lokale, tudi takrat, ko boste želodčke razvajali s slastnimi bagetami. S psi boste lahko mirne duše šli na vozila mestnega prometa, na vlak, na večino plaž, v večino hotelov in praktično v vse trgovine.

 

 

Zelo podobno je tudi v Italiji. Nam najbližji Trst ima denimo v veljavi odlok, po katerem trgovina ali gostinski lokal (razen redkih izjem) ne sme prepovedati vstop osebi, ki je v družbi psa. To z drugimi besedami pomeni, da je psom omogočen vstop v vsaj 95 % trgovskih centrov in trgovin, izjema so živilske trgovine. Večina hotelov v Italiji je psom prijaznih, psi lahko vstopajo tudi v vse avtobuse in na večino potniških vlakov. Italijani se lahko pohvalijo tudi s čudovitimi plažami, na katere je vstop dovoljen samo osebam, ki imajo ob sebi psa.

 

Psom je prijazna tudi Nizozemska, še najbolj pa tukaj izstopa Amsterdam. Kosmatinci lahko vstopijo v večino lokalov, v mestu večina hotelov izreka psom dobrodošlico, enako je v javnem potniškem prometu. Glavni mestni park se lahko pohvali tudi z delom, ki je namenjen samo psom.

 

Na seznamu psom najbolj prijaznih so se znašle še Anglija, Švica, Norveška, Nemčija in Irska.

In za konec Slovenija. Ne, ne slovimo kot država, ki je psom kaj pretirano naklonjena. Izčrpno reportažo o tem bomo objavili v naslednjih dneh.

   

Foto: Travelnuity in Pes moj prijatelj

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.