10.08.2018

V Horjulu na nov dom čakajo dolga leta ...

 

Če razmišljate o tem, da bi svoj dom pripeljali psa ali mačko, dobro razmislite tudi o tem, kaj prihod živali prinaša v vaše življenje. Odgovorno skrbništvo živali zahteva čas, znanje in tudi denar za kvalitetno hrano in morebitne veterinarske stroške. O tem podrobno pišemo tudi na našem portalu.


Če razmišljate o posvojitvi psa ali mačke iz zavetišča, se ozrite po petnajstih slovenskih zavetiščih, morda boste ravno v enem od njih našli izvrstnega kosmatega sopotnika na (praviloma) štirih tacah zase, posvojeni živali pa boste spremenili življenje na bolje v vseh pogledih.

Psi iz zavetišč so socializirani, veterinarsko urejeni, cepljeni in čipirani. Psice iz vseh zavetišč so sterilizirane, pse pa nekatera zavetišča kastrirajo, nekatera ne.

V Zavetišču za živali Horjul na današnji dan na odgovorne posvojitelje čaka 24 psov in 14 mačk. Med njimi izpostavljamo 4 pse, ki so v zavetišču najdlje. To so Renčko (1292 dni), Zarečiški Mišo (1260 dni), Rox (1210 dni) in Bibika (1095 dni).Ker so na zavetiškem podpornem portalu podatki o teh psih stari nekaj let, za več informacij kontaktirajte Zavetišče Horjul med uradnimi urami od ponedeljka do petka od 8.30 do 12.30 na telefonsko številko 051 30 44 35. Tudi fotografije teh psov so sicer že nekaj let stare, novih ni na voljo:

 

Renčko je v zavetišču kar 1292 dni (foto: Zavetišče Horjul)

 

Zarečiški Mišo v Horjulu čaka 1260 dni (foto: Zavetišče Horjul)

 

Rox je v zavetišču kar 1210 dni (foto: Zavetišče Horjul)

 

Bibika čaka 1095 dni (foto: Zavetišče Horjul)V zavetišču na nov dom čaka tudi več krasnih mačk, Style in Image denimo sta bili sprejeti 25.8.2009 (!!) in ob sprejemu stari 9 dni. Ostale muce in pse, ki v zavetišču iščejo dom, si lahko ogledate na spletni strani. Zavetišče ima tudi precej sledilcev na Facebook strani. Res škoda, da ne izkoristijo precejšnjega dometa tega družbenega omrežja, verjetno bi se ob pogostejšem oglaševanju število "zataknjenčkov", ki leta in leta preživljajo v zavetišču, zmanjšalo.

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.