20.02.2018

FOTO in VIDEO: Hvala Slovenija! Psi v Prači so spet jedli!

Minilo bo leto dni odkar pri našem portalu sledimo zgodbi t.i. azila smrti, ki se nahaja v kraju Prača pri Sarajevu. Minulo soboto smo ta azil obiskali že tretjič in tako podprli Obalno društvo proti mučenju živali, ki bosanskim aktivistom pomaga z donacijami hrane. Novih 300 kilogramov hrane, ki jih je Odpmž zbral z donacijami podpornikov, je nahranilo pse, ki so v tem azilu že nekaj mesecev prepuščeni zgolj in samo prostovoljcem. Tako bo vse dokler bosanskim aktivistom teh psov ne bo uspelo preseliti na varno.

 

 

Tudi slovenski prostovoljci smo minuli vikend pomagali pri čiščenju in hranjenju. Psi sicer svoj obrok briketov ali konzerve dobivajo dvakrat tedensko. Bosanski prostovoljci so odvisni zgolj od donacij. Tako kot prihaja hrana, tako jo oni vozijo v Pračo.

 

Prizor z bosanskih ulic minulega vikenda

 

Iz Kantona Sarajevo so že napovedali, da bodo prostore kmalu porušili. Iz tega razloga bosanski aktivisti zadnje tedne selijo pse v začasne domove, saj se bojijo, da jih bodo nekega dne lastniki azila preprosto pobili (kar se je v preteklosti že dogajalo). Na dan našega obiska so iz Prače odpeljali približno 30 psov. V kletkah azila smrti jih je trenutno še nekaj manj kot 200.

 

Sobotna akcija hranjenja s pomočjo donacije Odpmž in njihovih podpornikov

 

Kljub temu, da nek (pravzaprav že propadli) pasji portal svojih deset bralcev spet nagovarja k obsojanju naše pomoči psom v Prači, smo skupaj dokazali, da dobro vedno premaga zlo!

 

Bosanski aktivisti v družbi slovenskih prostovoljcev po sobotni delovni akciji

 

Povezane vsebine - Fahrudin Bravo: Ljudje, ki služijo na psih so hujši od italijanske mafije

 

Hvala Obalnemu društvu proti mučenju živali za že tretjo izvedeno akcijo doniranja hrane in hvala vsem tistim, ki ste društvu pomagali s hrano in z sms donacijami. To lahko počnete tudi v prihodnje. Vsak sms s ključno besedo ZIVALI5 na 1919 bo pomagal živalim, ki so potrebne pomoči. Hvala!

 

Povezane vsebine:

 

VIDEO: V Prači se 250 psov bori z ostro zimo, odvisni so zgolj od peščice prostovoljcev!

VIDEO in FOTO: Obiskali smo pasje taborišče Prača

FOTO: Velika množica za takojšnje prenehanje pobijanja psov v BiH!

V ŽIVO: Prenos protesta v Sarajevu

Za vsakega ubitega psa gre v žep veliko denarja

Aushwitz za pse: Kam je izginilo 2722 psov iz sarajevskih ulic?

Masovni poboji bosanskih psov na vse več lokacijah, trdijo aktivisti!

Auschwitz za pse blizu nas - kri na zidovih, pse polivajo s kislino!

VIDEO: Krvavi masakri v Sarajevu se nadaljujejo

Mladiči v Prači umirali pred očmi novinarjev, napoveduje se veliki protest

Posnetki iz Prače so šokirali javnost

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.