23.11.2020

Bodi zvezda, ne meči petard – letos si ognjemet lahko narišemo!

Letos se vsi, na vseh področjih dela in življenja, soočamo z vrsto omejitev. Slovenska policija že vrsto let vodi zelo uspešen projekt "Bodi zvezda, ne meči petard", ki je namenjen preprečevanju uporabe pirotehnike in ozaveščanju, predvsem mlajše populacije, o nevarnostih uporabe teh izdelkov. Glede na letošnje stanje v državi, povezano z ukrepi za preprečevanje širjenja virusa SARS-Cov2, so se na Policijski upravi Koper odločili, da v sklopu preventivnih aktivnosti pripravijo natečaj, s katerim bi pozvali širšo javnost k risanju risbic na temo preprečevanja uporabe in ozaveščanja o nevarnostih pirotehničnih izdelkov. Slogan natečaja je: "Bodi zvezda, ne meči petard – letos si ognjemet lahko narišemo!"V iskanju novih pristopov, so se odločili, da bodo akcijo izvedli interaktivno, otroci pa se bodo potegovali za (simbolične) nagrade. Natečaj bodo promovirali preko medijev in Facebook profila Policijska uprava Koper, prošnjo za sodelovanje pa so naslovili tudi na šole.

Naloga otrok, ki bi želeli sodelovati v natečaju, je, da narišejo (ali drugače ustvarijo) njihov pogled na pirotehnična sredstva, potem pa to pošljejo po e-pošti na pukp.petarde@policija.si, ali po pošti na naslov Policijska uprava Koper, Ukmarjev trg 6, 6000 Koper, lahko tudi preko aplikacije Messenger na Facebook stran Policijska uprava Koper. Pripisati morajo ime, priimek, starost in naslov, na katerega jim lahko pošljejo nagrado. Nagrajenih bo 30 izžrebanih otrok.Pravila in pogoje natečaja najdete na strani PU Koper. Natečaj je odprt od 23. novembra 2020 do 20. decembra 2020.

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.