25.08.2018

Čez dve leti bo Ljubljana dobila sodobno zavetišče za zapuščene živali

Mestna občina Ljubljana je to poletje začela graditi novo zavetišče za zapuščene živali. Zapuščene živali bodo čez slabi dve leti dobile najsodobneje urejene prostore, ki bodo omogočali še razvoj središča za obravnavo problematike skrbništva hišnih živali, izobraževanje ter usposabljanje mladih strokovnih kadrov. 

 

(foto: arhiv MOL)

 

Idejna zasnova največjega zavetišča v Sloveniji predvideva rušitev dveh obstoječih objektov – zavetišča za živali in uprave ter gradnjo naslednjih objektov: sprejemne in veterinarske ambulante, zavetišča za pse, zavetišča za mačke, upravne stavbe, skladišča, servisnega objekta s čistilno napravo, energetskega prostora ter prostora za odpadke. 

 

Kapacitete za oskrbo psov se bodo glede na število bivalnih prostorov zmanjšale, vendar se bodo bivalni prostori izboljšali in omogočali namestitev tudi več psov skupaj. Kapacitete mačk se bodo bistveno povečale, saj bodo trenutnih 46 podstandardnih nadomestili z 64 dvojnimi bivalnimi prostori v skladu s standardi. Nove kapacitete bodo omogočale namestitev tudi čez 200 zapuščenih mačk, kot so potrebe zavetišča v zadnjih letih. Izboljšali se bodo servisni prostori s karanteno in veterinarsko ambulanto, ki bodo zagotavljali boljšo oskrbo živali, boljše preprečevanje širjenja kužnih bolezni, varnejše delovne razmere za zaposlene in varnejše okolje za obiskovalce.

 

Zavetišče za zapuščene živali Ljubljana je največje zavetišče v Sloveniji, ustanovljeno med prvimi, v njem pa najde varno zavetje kar četrtina slovenskih zapuščenih živali.

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.