21.02.2018

Odrezali so ji tačke in ušesa, a Dana prekipeva od volje do življenja

Tri leta staro psičko Dano so prostovoljke pred slabim mesecem našle na pokriti tržnici Arizona v Brčkem. "Odrezane je imela vse štiri tačke, prav tako ušesa. Gole kosti so ji dobesedno ’štrlele’ iz razmesarjenih štrcljev," je psičkino stanje ob najdbi opisala Breda Ledinšek iz društva Pomagamo preživeti zavrženim živalim. Psičko so prostovoljke 31. januarja prepeljale v Slovenijo, v Bolnici za živali Postojna pa je uspešno prestala dve operaciji, našla je tudi že začasni dom.

 

 

Po ocenah postojnskih veterinarjev so Danine poškodbe stare do šest mesecev. Psičko so v postojnski bolnici za živali dvakrat operirali, prvič sprednje tačke in drugič zadnje. Kot poudarjajo v društvu, so se ob tem sicer neštetokrat vprašali, ali je prav, kar počno in ali bi jo bilo morda bolje uspavati. "A izkazalo se je, da Dana prekipeva od volje do življenja in kot kaže ji bomo s jo strokovnjakov le lahko omogočili lepše življenje," so prostovoljke povedali za oddajo 24ur.

 

 

Pred Dano je sicer dolgotrajno okrevanje v obliki fizioterapij. S strokovnjaki se pogovarjajo v smeri, da bi se ji za sprednje tačke izdelale proteze, za zadnje pa voziček. "Za so sicer zaprosili tudi druga slovenska društva za zaščito živali."

 

 

"Dana je po nudenju prve oskrbe zelo hitro ugotovila, da je v dobrih rokah oziroma da ji nihče več nič noče," pripovedujejo prostovoljke. V Bosni za informacijo o tem, kaj se je zgodilo psički oziroma kdo jo je tako hudo poškodoval, ponujajo 3000 evrov nagrade.

 

Vir in foto: 24ur.com

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.