27.04.2017

Društva po novi uredbi ne bodo smela več zbirati papirja za živali?

Tudi tisti, ki se ukvarjamo s področjem zaščite živali smo v zadnjih dneh upravičeno zaskrbljeni. Predlagane spremembe na področju zbiranja komunalnih odpadkov namreč predvidevajo, da je treba takšne odpadke prepuščati izključno komunalnim podjetjem kot izvajalcem javne službe. Gre seveda tudi za star papir, s pomočjo katerega mnoga društva za zaščito živali vsako leto večkrat zbirajo prepotrebna sredstva za oskrbo živali, ki potrebujejo pomoč.

 

 

Društvo za zaščito živali Kranj je kot neprofitna organizacija do sedaj denimo zbralo skoraj 500 ton papirja. Vsa sredstva, ki so jih dobili s pomočjo zbiranja starega papirja, so porabili za oskrbo brezdomnih in zavrženih živali, denimo za sterilizacije in kastracije, testiranja za mačji aids in levkozo, cepljenja ter večja zdravljenja.

 

Uredba, ki prepoveduje zbiranja starega papirja in zamaškov, tudi s strani humanitarnih organizacij je v javni razpravi do 3. maja. Kot pa so za časnik Dnevnik povedali na prisotojnem ministrstvu, si bodo vendarle prizadevali za ohranitev določenih izjem za zbiranje v humanitarne namene.

 

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.