09.10.2019

Društvo za zaščito živali Kranj organizira akcijo zbiranja starega papirja

Čas je za jesensko akcijo zbiranje starega papirja, že sedemnajsto po vrsti, sporočajo iz Društva za zaščito živali Kranj. Dogajanje se bo odvijalo v soboto, 12. oktobra, pred Merkurjem na Primskovem od 8. pa vse do 19. ure.  Poleg zabojnikov za papir vas bo tam kot vedno čakala tudi stojnica z njihovimi ročno izdelanimi, unikatnimi izdelki ter bogatim srečelovom in seveda, kot že tradicionalno na oktobrski akciji, tudi pasjimi in mačjimi koledarji za prihajajoče leto.

 

Akcija, ki jo društvo od oktobra 2011 prireja dvakrat letno, je tudi odlična priložnost za druženje, poleg tega pa kot vsakokrat tudi tokrat na vsakega obiskovalca, še posebej tiste na štirih nogah, čaka manjše darilce. S članicami in člani društva se boste lahko tudi pogovorili o njihovem delu ter pravilni in odgovorni skrbi za živali.

 

V Društvu za zaščito živali Kranj so doslej v akcijah zbrali izjemnih 700 ton papirja, kar je za tako majhno društvo res lep dosežek, na katerega so vsi zelo ponosni. Predvsem pa z izkupičkom pokrijejo številne sterilizacije in kastracije tako mačk kot psov, predvsem lastniških v socialno šibkih okoljih, priskočijo na pomoč tudi pri finančno zahtevnejših operacijah in ostali veterinarski oskrbi, s hrano pa redno oskrbujejo tudi hraniteljice kranjskih prostoživečih mačk, ki so bile veterinarsko urejene s pomočjo pristojnega zavetišča. Poleg tega pomagajo pri oddaji mačk in psov v nove odgovorne domove. Letos so tako nov dom pomagali poiskati 36 mačkam in mačkom ter 4 psom, v vseh letih svojega delovanja kar 1146 mačkam in 72 psom. Poleg tega so letos plačali stroške za 43 sterilizacij ter 29 kastracij.

 

Društvo za zaščito živali Kranj, ki je 1. februarja praznovalo 9. obletnico svojega delovanja, je prostovoljno in neprofitno društvo. Vsi člani so prostovoljci, ki svoje delo opravljajo v prostem času iz ljubezni do živali, zato celoten izkupiček vsake akcije ter vseh prodanih izdelkov in vse prejete donacije namenijo za oskrbo brezdomnih in zapuščenih živali, ki jih je še vedno veliko preveč. V ta namen bodo tudi tokratno akcijo in stojnico izkoristili za osveščanje obiskovalcev o problematiki brezdomnih živali in pomembnosti pravočasne sterilizacije in kastracije živali, predvsem mačk.

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.