17.02.2020

Evropski parlament za spodbujanje posvajanja namesto kupovanja!

Evropski parlament je minuli teden v Strasbourgu z veliko večino sprejel resolucijo, v kateri poziva k zaustavitvi nezakonite trgovine z mačkami in psi. V ta namen se zavzema za sistem obvezne registracije mačk in psov na ravni Evropske unije. V resoluciji pa predlagajo tudi ukrepe, s katerimi bi ljudi spodbudili k posvojitvi hišnih ljubljenčkov namesto k nakupu.

Po ocenah se med državami EU-ja vsak mesec trguje 46.000 psov, večina pa jih ni registrirana. Rejci zlorabljajo evropsko zakonodajo o gibanju hišnih ljubljenčkov o netrgovinskih premikih hišnih živali, kar pomeni, da z njimi trgujejo pod pretvezo, da potujejo s svojimi lastniki, še pišejo na portalu MMC Rtv Slovenija.

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.