08.02.2017

FOTO: Ne dotikajte se živali, našli vas bomo!

Mišice, tetovaže, maske, črne srajce... skupina moških iz Srbije izgleda zelo nevarno. Imenujejo se Levijatan, njihov cilj pa je boj proti mučenju živali. Ogorčeni nad državo, ki ne kaznuje mučiteljev živali so odločeni, da vzamejo stvari v svoje roke. Sami se predstavljajo za skupino mladih upornikov, ki so se odločili na drugačen način pokazati žalostno stanje družbe, v kateri živijo. Na svojem Facebook profilu, kjer jim sledi že 40.000 ljudi, objavljajo fotografije živali, ki so jim že rešili življenje in mučiteljem sporočajo: "Ne dotikajte se nedolžnih živali, našli vas bomo!"

 

 

"Mediji nas prikazujejo kot nasilneže, a gre za nekaj povsem drugega. Fotografije z maskami so marketinški trik! Je res problem fotografija moških z maskami in dopisom 'ne mučite živali', samo mučenje pa ne?" se sprašujejo v objavi na svoji strani. Ugotavljajo, da se nekaznovani mučitelji živali še vedno svobodno sprehajajo po srbskih ulicah in kadarkoli lahko ponovijo svoj zločin. Država jih ne sankcionira, opozarjajo.

 

Ozaveščevalne akcije na profilu skupine Levijatan

 

Mnogi se ne strinjajo s tem, da se na nasilje reagira z morebitnim nasiljem, a če sporočila skupine Levijatan dosežejo potencialne mučitelje živali, je sporočilo doseglo svoj namen, pravijo. Na njihovem profilu (KLIK) sicer lahko spremljate mnoge zgodbe, pogovore, večkrat pa svoja sporočila tudi neposredno prenašajo v t.i. Facebook "live-ih".

 

Eden od psov, ki so ga v skupini Levijatan rešili neustreznih pogojev

 

Vir in foto: FB stran Levijatan

 

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.