16.04.2021

FOTO: Oglas zavetišča za živali: psi kot "zdravilo" proti osamljenosti!

Medijska agencija Wings The Agency je za oglaševalca Misu Pet & Food zasnovala novo oglasno kampanjo "Balconies" (Balkoni), ki je namenjena pospeševanju posvajanja iz zavetišč za živali. Oglasi se predvajajo na številnih televizijskih postajah v Venezueli, prikazujejo pa hišne ljubljence kot kot "zdravilo" proti osamljenosti, sploh v obdobju epidemije Covid 19. Tudi v preteklih letih so pod okriljem istega oglaševalca nastali ozaveščevalni oglasi, ki so poudarjali pomen odgovornega skrbništva.

Pozitivne vidike posvajanja iz zavetišč poudarjajo po vsem svetu in predvsem lansko leto je bilo v smislu števila posvojitev rekordno tudi pri nas. Po eni strani rekordno število posvojitev, po drugi strani veliko manj zapustitev, v primerjavi s preteklimi leti. V Zavetišče Ljubljana, kjer število psov v zadnjih tednih štejejo na prste ene roke, se ni vrnila niti ena od posvojenih živali v času epidemije. O podobnih spodbudnih trendih sicer poročajo tudi številna druga slovenska zavetišča.

Utrinki iz oglasa Balconies:


Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.