24.04.2017

FOTO: Pri 8 letih raje kot v Disneyland, pomaga brezdomnim psom!

Diego Camblor pomaga zapuščenim psom že odkar je dopolnil šest mesecev. No, v resnici je bila to ideja njegovih staršev, ki jo je Diego razvijal v času svojega odraščanja. Starša sta sicer ustanovitelja organizacije "Compassion Without Borders", ki pomaga psom v stiski na področju Mehike.

 

 

Že kot dojenčka, sta starša sina peljala s seboj na vse svoje misije: "Za Diega je pomagati živalim, ki potrebujejo pomoč, danes nekaj povsem samoumevnega," razlagata starša. "Naveže se na vse pse, ki jih sreča. A eden je tisti, ki bo za vselej imel posebno mesto v njegovem srcu. To je Quazi, mala čivava, ki je ostala brez enega očesa," pojasnjujeta.

 

 

Deček ima danes osem let, obiskuje šolo, a vse proste trenutke, tudi počitnice preživi na ulicah, kjer išče živali, ki potrebujejo pomoč.

 

 

"Njegovi vrstniki obiskujejo Legoland ali Disneyland, njemu pa se to zdi izguba časa. Skupaj se odpravimo v Mehiko, da bi pomagali. Diego definitivno živi drugačno življenje. Po lastni izbiri, seveda. Njemu je pomoč psom in mucam, ki so v stiski, prioriteta v življenju. Vesel je, da to počne," pravita Diegova starša.

 

 

Njegove sanje so postati veterinar. "Je že na dobri poti. Danes že povsem samostojno oskrbi ranjenega psa, na katerega naleti na svoji poti. Jaz sem nanj zelo ponosna," dodaja dečkova mama Christi, sicer veterinarka.

 

 

Vir in foto: La Stampa

 

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.