26.03.2017

FOTO: V Sarajevu obsojen na smrt, je danes na Češkem pes terapevt

Bil je eden od deset tisočih, ki tavajo na ulicah Sarajeva. Označili so ga za agresivnega, nevarnega in potencialnega prenašalca nevarnih bolezni. Kot na svojem Facebook profilu piše sarajevski taksist in veliki ljubitelj živali Fahrudin Caki, je bil pes odpeljal v zavetišče. "Tam bi ga v nekaj dneh zagotovo uspavali. Zahvaljujoč dobrim ljudem je bil posvojen na Češkem," je medijem povedal Caki. Kuža, poimenovali so ga Džesi je nato prejel potrdilo, da je zdrav in izrazito inteligenten pes.

 

 

S pomočjo šolanja je danes postal pomočnik osebam s posebnimi potrebami, prejel je celo certifikat psa terapevta. "Bosna moja, vi v takih bitjih vidite grožnjo in jih ubijate, a ta ista bitja so danes najboljši ambasadorji v svetu," piše Caki in dodaja, da ga ljudje iz Češke pozivajo, da v njihovo državo pripelje še kakšnega "uličarja", ki bi lahko postal najboljši prijatelj tistim ljudem, ki potrebujejo posebno pomoč.

 

 

Vir in foto: zivotinje.rs

 

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.