03.06.2020

Fotografija, ki prikazuje grozoto poletnih zapuščanj psov

Fotograf Manuel Litran je javnost pred časom šokiral s fotografijo, ki prikazuje grozoto "poletne tradicije" zapuščanja psov. Na njej so vidna mrtva telesa 140 psov, ki ležijo na enem od cestnih odsekov. Nastala je brez popravkov ali računalniške obdelave. Gre za število v Franciji zapuščenih psov v zgolj dveh dneh, te živali pa so morali evtanazirati v azilu Société Protectrice des Animaux. V zavetišču so takrat povedali, da so to nujni ukrepi, saj se zadnja leta srečujejo s prevelikim številom zapuščenih živali.

Člani italijanske Animal Amnesty ob tem vsako leto opozarjajo tudi na izredno perečo problematiko zapuščanja živali predvsem v sosednji Italiji. Vsako leto se na cesti tako znajde 80.000 mačk in 50.000 psov, kar 30 % vseh ravno poleti v času počitnic. V Italiji jih sicer ne evtanazirajo v tako velikem številu, vendar te živali žal največkrat končajo kot žrtve prometnih nesreč.

Vir: Animal Amnesty

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.