22.01.2017

Ganljivo: Pismo, ki ga je napisala posvojiteljica 17-letnega Rokija

Ljudje, ki se odločajo za posvojitev psa, se v glavnem odločijo za posvojitev mlajšega psa. Zelo redko se zgodi, da se nekdo odloči, da v svoje zavetje sprejme pasjega starčka. Ko pes dopolni 5 ali več let, se njegove možnosti za posvojitev iz zavetišča občutno zmanjšajo. A vendar, obstajajo tudi ljudje, ki se namenoma odločajo za posvojitev starejših psov. Ena od takih je dekle, ki se je odločilo posvojiti 17-letnega psa Rokija.

 

Trenutek ob posvojitvi

 

Roki je večji del življenja preživel v zavetišču. Zanj ni bilo interesentov za posvojitev. Da bi motivirala tudi ostale, da bi posvojili katerega od pasjih seniorjev po naših zavetiščih, je dekle napisalo kratko pismo, v katerem je delila svoje občutke ob posvojitvi Rokija.

 

Objava Rokijeve fotografije na Facebooku, ki je bila razlog za posvojitev

 

Posvojila sem te, vedoč, da nase prevzemam veliko odgovornost. Vedela sem, da bo kmalu prišel dan, ko ne boš zmogel več opravljati potrebe na vrtu in takrat, ja takrat bom počistila. Vedela sem, da bo prišel dan, ko te bom nosila po stopnicah, saj tvoje noge same ne bodo več zmogle. Kmalu boš izgubil sluh in in vid, veliko časa bom zato namenila še dodatni skrbi zate, urediti bom morala dom, da se boš v njem počutil še bolj varnega. Vem, da bo kmalu napočil čas, ko se bova za vselej poslovila.

 

A vendar, dokler ti trenutki ne pridejo, sem vesela, da ti lahko ponujam kar se da največ lepih in nasmejanih trenutkov, ki si jih zagotovo zaslužiš.

 

Žal mi je, ker nisva skupaj preživela vseh dosedanjih let, ker si ti to zaslužiš, a potrudila se bom, da boš imel čudovito življenje od danes naprej. Vse dokler se ne bova za vedno poslovila.

 

Mimogrede, na našem portalu večkrat letno poteka ozaveščevalna kampanja »Starčki so zakon«, v sklopu katere skupaj s slovenskimi zavetišči iščemo dom pasjim starčkom. Nekatere, ki še vedno čakajo na nove domove, najdete v arhivu novic.

 

Roki v novem domu

 

Vir in foto: zivotinje.rs

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.