18.05.2017

Iz 45 metrov globokega brezna po dveh dneh rešili psa

Neverjetno srečo je imel mladi irski seter, ki je med sprehodom nenadno izginil in, to so ugotovili šele po dveh dneh, padel v 45 metrov globoko brezno. Med nedeljskim sprehodom v okolici Sežane je skrbnica mladega setra namreč dala sina lulat, ko je kuža izginil. Iskanje ni obrodilo sadov, vse do torka, ko so iz globokega brezna zaslišali cviljenje. Stekla je hitra akcija, v kateri je sodelovalo devet jamarskih reševalcev in en kinolog. Slednji je prvi prispel do psa, ki je takoj pritekel k njemu, migal z repom, bil ga je zelo vesel. Ker je bil že dva dni brez hrane in vode, so mu na dnu jame dali jesti in piti, nato pa so ga pripravili za dvig.


“Kuža je bil vesel, razigran že med akcijo in na koncu nas je vse oblizal,” je povedala jamarska reševalka Zdenka Žitko, ki je sodelovala pri reševanju psa iz vhodnega brezna jame na Brundlovem partu pri Sežani. Mladi irski seter je imel neverjetno srečo, saj je 40 metrski zdrs preživel praktično brez poškodb, na dnu pa preživel dva dni, še poroča časnik Primorske novice.

 

Foto: JRS

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.