28.01.2018

Letošnje svetovno nogometno prvenstvo usodno za na tisoče psov

Ostraniti na tisoče brezdomnih psov in muc. To je cilj, ki so si ga zadale ruske oblasti manj kot šest mesecev pred začetkom svetovnega prvenstva v nogometu, ki se bo odvijalo med 14. junijem in 15. julijem. Podobno se je sicer zgodilo že pred štirimi leti, ko je Rusija gostila zimske olimpijske igre. Slednje so bile usodne za na tisoče brezdomnih psov. Rusija je že od nekdaj poznana po problematiki velikega števila uličnih psov. Tudi ob novi napovedi zagovorniki živali z oblastmi iščejo dogovor, s katerim bi živalim z ulic našli primerno zatočišče. A kot kaže so pri tem neuspešni. Vlada je namreč že odobrila poldrugi milijon evrov sredstev za uboj psov in mačk, ki so brez doma. Po nekaterih informacijah se pri tem poslužujejo celo najbolj krutih načinov, tudi zastrupljanja.

 

Brezdomni pes v Sočiju - Rusija (foto: IBTimes UK)

 

Zaščitniki živali se sprašujejo, zakaj oblasti tega denarja ne namenijo raje sterilizacijam in kastracijam ter namestitvi psov v zavetišča. A njihova vprašanja za sedaj ostajajo brez odgovorov.

 

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.