12.01.2018

Ljubljana se lahko pohvali z novim pasjim parkom

Odslej lahko svojega hišnega ljubljenčka peljete na sprehod v nov pasji park v Šmartinskem parku, ki meri kar 1500 kvadratnih metrov. V pasjem parku se lahko psi prosto gibljejo, medtem ko morajo imeti lastniki v ostalem delu parka svoje ljubljenčke na povodcu. V parku so postavljene klopi za obiskovalce, koši za smeti in koši za pasje iztrebke.

 

"Ob tem tudi opozarjamo, da morate povsod po Ljubljani za psi počistiti," sporočajo iz Mestne občine Ljubljana. Kot pravijo, imajo v Tivoliju in ob četrtni skupnosti Vič urejeni tudi dve pasji stranišči na prostem, na območju Mestne občine Ljubljana pa je na javnih površinah postavljenih tudi 234 pasjih stebričkov, kamor lahko lastniki psov odlagajo pasje iztrebke. Pasji iztrebek, pobran z vrečko, lahko občani odložijo v posodo oziroma koš za mešane komunalne odpadke.

 

 

Na območju Mestne občine Ljubljana je sicer 234 košev za pasje iztrebke, v katere redno nameščajo roloje z vrečkami. Inšpektorji MOL prav tako izvajajo preventivne nadzore in opozarjajo na pomembnost pobiranja pasjih iztrebkov, lastnikom psov pa v znak ozaveščanja podarijo biorazgradljive vrečke za pasje iztrebke.

 

"Na terenu opažamo, da ima večina sprehajalcev vrečke za pasje iztrebke in da se število lastnikov psov, ki jih uporabljajo, povečuje. Žal pa se najdejo tudi nevestni lastniki, ki za svojim ljubljenčkom iztrebkov ne poberejo," ugotavljajo na Mestni občini Ljubljana.


Foto: Dunja Wedam (Šmartinski park)

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.