24.10.2020

Največji slovenski zavetišči uvajata (začasne) spremembe!

Mnoga slovenska zavetišča so v luči ukrepov za zajezitev širjenja novega korona virusa uveljavila nekaj sprememb. Za zaščito svojih zaposlenih in zunanjih obiskovalcev so nekaj novih ukrepov sprejeli v Zavetišču Maribor. Ogled in posvojitev živali bo še naprej omogočen, vendar bodo ogledi potekali posamično (posameznik ali družina) in zgolj na podlagi predhodne najave, ki jo lahko opravite telefonsko. Pod temi pogoji bodo ogledi potekali ob delovnikih med 9. in 14. uro ter v soboto med 10. in 13. uro. Nenapovedanim obiskovalcem vstop v zavetišče ni omogočen, ob vstopu pa je obvezno upoštevanje zaščitnih ukrepov — zaščitna maska, razkuževanje rok in upoštevanje medsebojne razdalje. V času razglašene epidemije so začasno prekinili sprehajanje psov s strani zunanjih sprehajalcev.

Na spremenjen režim posvajanja v zavetišču spominjajo tudi v Zavetišču Ljubljana. Velja, da potencialni posvojitelj najprej pokliče na telefonsko število zavetišča, tam pa se bo dogovoril za termin posvojitve. Osebju zavetišča boste po telefonu odgovorili na vprašanja iz vprašalnika in se pogovorili o pogojih, v katerih bo žival bivala. Na ogled živali lahko pride le ena zdrava oseba naenkrat, ki mora ob vstopu v zavetišče nositi masko in rokavice. Ob vstopu v zavetišče morate ohranjati medosebno razdaljo z zaposlenimi vsaj 2 metra. V notranje prostore lahko vstopate le ob pozivu zaposlenega. Skladno z navodili Nacionalnega inštituta za javno zdravje odsvetujejo obisk zavetišča vsem, ki kažejo znake obolenj, starejšim osebam in kroničnim bolnikom.

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.