11.06.2018

Policija: Naš pes ni bil ogrožen!

Na družbenih omrežjih se je v preteklem vikendu razširil zapis, v katerem očividka trdi, da je v petek policijski avto parkiran pred policijsko postajo, v njem pa zaprt pes. Kot dodaja avtorica zapisa, je bil policijski kombi parkiran na soncu, temperatura zraka pa bi naj bila 23 stopinj Celzija. Sama je odšla do policistov in jih na domnevno sporno ravnanje opozorila, a v odgovor prejela posmehovanje, še zapiše.

 

(fotografija je simbolična)

 

Dogodek smo danes preverili na Policiji, kjer so nam povedali, da pes  ni  bil  izpostavljen  nobenim  dejavnikom,  ki  bi mu lahko kakorkoli škodovali. "Vozilo policije je bilo pred Policijsko postajo Škofja Loka 8. junija ob okoli  20. uri. Gre za specialno vozilo policije, ki je namenjeno prevozu službenih psov. V njem je nameščena klimatska naprava, dodatno je v zadnji  del  vozila vgrajena še ventilacijska naprava, vrata prtljažnika pa so  bila  zaradi  še  boljšega  kroženja  zraka  bila  tudi  odprta. Vozilo izpolnjuje  kriterije,  ki  jih  določajo veljavni predpisi za prevoz živih živali. Temperatura v času dogodka je bila okoli 21 stopinj, kar je policist takrat preveril na termometru, ki je v vozilu. V  primeru  vročine in močnega sonca bi policist vozilo prestavil drugam," so nam sporočili.

 

Ali je prav, da so se očividki prisotni policisti ob njeni opazki posmehovali? "Odnosi uslužbencev policije do  strank morajo biti profesionalni. Temeljiti morajo na spoštovanju človekove osebnosti in dostojanstva," odgovarjajo pri Policiji.

 

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.