27.11.2020

Nizozemska prepovedala pirotehniko, o prepovedi razmišljajo tudi v Nemčiji

Poslanka Socialnih demokratov mag. Meira Hot je na Vlado RS naslovila pisno poslansko pobudo v zvezi s prepovedjo uporabe pirotehničnih sredstev. V luči prihajajočih praznikov, ko se praznovanja obeležujejo tudi z uporabo pirotehnike, bi bilo po njenem mnenju namreč smiselno, da se za obdobje, ko je v Sloveniji dovoljena uporaba pirotehničnih izdelkov, to povsem prepove.

Povezane vsebine: Po Lidlu pirotehniko s polic umika tudi Mercator!

Kot je pojasnila poslanka, so v nekaterih državah letos že prepovedali uporabo pirotehničnih sredstev – pirotehnična sredstva je za letošnji december tako že prepovedala Nizozemska, o takšnem ukrepu pa razmišljajo tudi v Nemčiji.

"Ta sredstva so prepovedali z namenom, da se že tako preobremenjeno zdravstveno osebje in zdravstveni sistem še dodatno ne obremenjuje z morebitnimi poškodbami, ki bi nastale zaradi uporabe pirotehničnih sredstev. Prepoved uporabe pirotehničnih izdelkov ne bi zmanjšala in preprečila samo poškodb, ki nastanejo zaradi uporabe le teh, temveč bi pozitivno vplivala tudi na naše okolje in živali," je zaključila poslanka.

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.