11.09.2018

Nov pasji park še v enem slovenskem mestu

Prejšnji teden smo poročali o tem, da si prestolnica še v letošnjem letu obeta nov, že četrti pasji park. Z velikim veseljem pa lahko danes poročamo še o prvem pasjem parku, ki naj bi v letošnjem letu nastal tudi v Mariboru, in sicer ob Vojašnici generala Maistra na Taboru. Kot poročajo na portalu mariborinfo.com, bo občina tako sledila pozivom občanov, ki trenutno psov v mestu nikjer ne morejo zavarovano spustiti s povodca.

 

 

"Pasji park je načrtovan v letošnjem proračunskem letu, tako izgradnja kot odprtje parka. Načrtujemo, da bo letos tudi realiziran, če ne bo prišlo do zapletov," so za Mariborinfo konec junija povedali na Mestni občini Maribor. Za vzpostavitev pasjega parka v Mariboru trenutno strokovne občinske službe izdelujejo projekt za pridobitev gradbenega dovoljenja in projekt za izvedbo. Pasji park na Taboru bo velik približno 1000 kvadratnih metrov. 

 

Foto: rover.com (fotografija je simbolična)

 

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.