02.12.2020

Pasji mladiči gredo v posvojitev! Pogoji so sledeči ...

Z današnjim dnem so v Zavetišču Obala pričeli s postopki za posvojitev pasjih mladičkov, ki so jih prejeli s strani policistov PU Koper. Psički, ki so bili madžarskemu lastniku trajno odvzeti in z odločbo veterinarske inšpektorice predani v zavetišče, so pripravljeni na iskanje novega doma.V prvem delu posvojitvenih postopkov bodo sprejemali pravilno izpolnjene in podpisane Vprašalnike za presojo bodočega skrbnika – kandidata za posvojitelja pasjega mladiča. Vprašalnike bodo sprejemali tako za mladičke kodre (pudlje), kot za francoske buldoge, hkrati. Posvojitveni postopki bodo kasneje potekali ločeno. Najprej bodo oddali vseh 10 kodrov (8 samčkov, 2 samički), kasneje pa še 6 francoskih buldogov. Predvidevajo, da v drugem delu meseca decembra, odvisno od njihovega zdravstvenega stanja (ena samička je žal poginila).

Postopek končnega izbora posvojiteljev bo opravljen v dveh fazah. V prvi fazi bo potekal izbor na osnovi posredovanih podatkov v vprašalniku. V drugi fazi pa bo sledil dokončni izbor posvojiteljev na osnovi razgovora s strokovno službo zavetišča, kamor bodo povabljeni potencialni posvojitelji, še sporočajo iz zavetišča.

Posvojitve bodo potekale na osnovi Pravilnika o pogojih za zavetišča za zapuščene živali in Zakona o zaščiti živali, ter internega pravilnika zavetišča in sklepov Sveta zavetišča, ki so bili sprejeti novembra. Cena za posvojitev mladičkov je 300,00 €. Zainteresirane posvojitelje naprošajo, da izpolnjen in podpisan vprašalnik posredujejo na elektronski naslov zavetisce@marjeticakoper.si, ali po navadni pošti na naslov Marjetica Koper d.o.o. – s.r.l., Ulica 15. maja 4, 6000 Koper. Vprašalnike bodo sprejemali najkasneje do vkjučno sobote, 5. 12. 2020. Kasnejših vprašalnikov ne bodo upoštevali.

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.