28.12.2016

VIDEO: Tako bi 26-letnik mučil živali

Na Facebooku se je danes pojavil posnetek, v katerem se osebi pogovarjata o tem, kako se bosta s pirotehniko izživela nad psi in mucami. Oseba, ki je posnela video, bi se naj na podlagi objav na socialnih omrežjih približala domnevnemu mučitelju živali, da bi na ta način dobila in posnela njegove izjave. Izmenjala sta si tudi precej sms sporočil:

 

 

Po izjavah s posnetka (spodaj) sodeč, bi se naj domnevni, 26-letni moški že v preteklosti izživljal nad živalmi: "Psa sem že. Tako mu je gobec raztrgalo. Potem me je sosed prijavil in dobil sem kazen," se sliši sogovornika na posnetku. Zelo je jasen tudi, ko napoveduje svoje nove "podvige". Nastal je približno 6-minutni posnetek, v nadaljevanju objavljamo le izseke.

 

Kot poroča portal sobota.info, se moški predstavlja kot Darko Hozjan in se na Facebooku hvali s fotografijami prepovedanih pirotehničnih sredstev. Med temi so tudi izjemno močne petarde Cobra 7, Cobra 8 ter sorodni izdelki, ki so pri nas zakonsko prepovedani.

 

Objava na FB zidu domnevnega mučitelja:

 

Na Policijski upravi Murska Sobota so s posnetkom in komentarji, ki krožijo po spletu, že seznanjeni in v zvezi s tem zbirajo obvestila. Tiskovna predstavnica policije se sicer ne spomni, da bi v bližnji preteklosti obravnavali kakšen primer mučenja živali na način, kot ga je v posnetku opisoval fant. Tudi če bi se izkazalo, da gre za neslano šalo, se fant lahko znajde v resnih težavah, saj so tovrstni pirotehnični izdelki pri nas prepovedani in obenem tudi izredno nevarni.

 

Posnetek pogovora z domnevnim mučiteljem živali:

 

 

Kazenski zakonik za kruto ravnanje z živalmi v Sloveniji sicer predvideva denarne, za hujše oblike mučenja živali pa tudi zaporno kazen.

 

KLIK: Odmevni primeri mučenja živali in zaporne kazni v Sloveniji

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.