27.01.2019

Pokopan skupaj s psom? Odločitev pri sosedih naletela na polemike!

V sosednji Italiji, natančneje v deželi Lombardija, v teh dneh odmeva napoved, da bo odslej mogoče svojega štirinožnega prijatelja pokopati v družinski grobnici. Zahtevi, ki jo je pred nekaj tedni uradno podala stranka Forza Italia je bila s strani regijskega sveta za zdravje prižgana zelena luč, potrditi jo mora le še deželna uprava Lombardija. "Predlog naše stranke je bil končno sprejet. Verjamem, da bodo naši štirinožni prijatelji kmalu lahko počivali v isti žari ali družinski grobnici lastnika," je zadovoljen Gianluca Comazzi, glavni pobudnik spremembe.

 

To je bila tudi ena od zavez, ki jo je javno podal med volilno kampanjo. "Ponosen sem, da bo Lombardija prva regija, ki bo potrdila ta odlok in prepričan sem, da ji bodo sledile tudi druge," je optimističen Comazzi. "Psi so del družine in čas je, da vsa država naredi ta velik korak," je še povedal v odzivu za javnost. Javnost, ki je v teh dneh do te teme še precej razdeljena, odločitev pa je naletela tudi na ostre kritike nekaterih politikov v medijih.

 

 

Vir in foto: 24zampe.it

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.