30.04.2017

Policisti iščejo moškega, ki je do smrti brcal muco

Kovinarska ulica v Kamniku je bila prizorišče surovega mučenja nesrečnega mačka, ki ga je naprej povozil avtomobil, potem pa se je nanj spravil še krut mlajši moški, poroča časnik Svet24.

 

Povoženo žival so našli naključni mimoidoči občani, ki so poškodovanemu mačku želeli pomagati in ga odnesti k veterinarju, vendar jih ta zaradi preplašenosti ni spustil blizu. Nato je moški, oblečen v temna oblačila, začel muca brcati in ga teptati. Mucek je umrl.

 

 

Ljubljanski in kamniški policisti še vedno iščejo mlajšega moškega, ki je bil tistega popoldneva oblečen v v črno jopico s kapuco, črne hlače in obut prav tako v črne čevlje. Na PU Ljubljana nadaljujejo z zbiranjem obvestil in vse, ki bi imeli kakšne informacije prosijo, naj jih sporočijo na številko policije. V skladu s kazenskim zakonikom je za kaznivo dejanje surovega ravnanja z živalmi in trajne pohabitve živali zagrožena zaporna kazen od enega do treh let.

 

Vir: Svet24

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.