17.03.2020

Pomagajmo najšibkejšim: "Pripravljeni smo opraviti naročilo v njihovem imenu"

Društvo za zaščito živali Maribor se je odzvalo na našo jutranjo novico o tem, da so specializirane trgovine za male živali zaprle vrata (tukaj si oglej seznam delujočih spletnih trgovin) in svoje podpornike pozvalo k pomoči. "V kolikor ve kdo za koga, ki je sam, zlasti starejšega, bolnega, v socialni stiski, brez denarja, dostopa do interneta, TV, brez prevoza, brez svojcev ..., da rabi pomoč pri hrani za muco, psa ali drugo žival - naj bo njegov glas. Sporočite nam. Te skupine so trenutno najbolj na udaru. In živali so jim ponavadi edina družba in se zanje skrbijo ter znajo tudi sebi trgati od ust. Pripravljeni smo opraviti naročilo v njihovem imenu in tudi plačamo račun za hrano (brez, da nam ta oseba mora karkoli vrniti ) in uredimo, da brezstično pride do njih!!!" sporočajo prostovoljci mariborskega društva. 

Obenem pozivajo k solidarnosti. "Naša pomoč ni neomejena ... zato naj ostane za tiste, ki jim je (bo) nujno potrebna. Seveda, če bi kdo potreboval še poleg hrane za živali, hrano ali potrebščine zase, bomo tudi pomagali," navajajo in pravijo: "Skupaj smo močnejši. Skupaj nam bo uspelo!"

Mariborsko društvo je vsak delovnik med 9. in 13. uro dosegljivo na telefonsko številko 040-211-881, ves čas pa preko elektronskega naslova info@dzzz-mb.si.

Če želite, lahko mariborskemu društvu pomagate z donacijo - da bodo oni lažje pomagali drugim. Sms s ključno besedo HVALA5 lahko pošljete na 1919 in pri tem društvu donirate 5 evrov. Hvala!

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.