22.10.2017

Psička iz Koroške - Takega zanemarjanja tudi veterinarji ne pomnijo!

Včeraj smo poročali o psički, ki so jo v Društvu proti mučenju živali Koroške našli v grozljivem stanju. "Težko je, a se bomo borili zanjo!," so napisali v koroškem društvu.

 

 

O psički jih je sicer obvestila občanka, ki jo je videla tavati po glavni cesti in ji je v tistem trenutku pomagala nazaj do hiše, kjer je predvidevala, da je doma. Pri hiši so bili mnenja, da psička ne potrebuje veterinarske oskrbe, pišejo v DPMŽ Koroške.

 

 

"Tam smo se ustavile članice DPMŽ Koroške in brez oklevanja "nabasale" psičko v avto in jo odpeljale na veterinarsko postajo v Slovenj Gradcu. Tudi tam so bili mnenja, da takega mučenja in zanemarjanja psa pa že dolgo ne pomnijo in da se to v Sloveniji leta 2017 ne bi smelo dogajati! Psička je bila takoj v celoti pregledana, naredili so ultrazvok trebušne votline, rentgensko slikali pljuča in vzeli kri za biokemijske krvne preiskave. Glede na grozljivo telesno stanje, je zanimivo, da je psička še tako aktivna in ješča. Po besedah ljudi, pri katerih je živela, naj bi bila stara 13 let, v kar močno dvomimo, saj ima zobe v presenetljivo dobrem stanju. Psička seveda ni čipirana, kaj šele cepljena in verjetno v svojem življenju še ni videla veterine, na pregledu pa je bila izjemno sodelujoča in potrpežljiva. Tumor, ki je viden med zadnjimi tačkami tehta več, kot sicer ona sama, na določenih mestih se od sile že odpira in iz njega teče sokrvica. Pri psički gre za hudo podhranjenost in slabokrvnost, prizadeti so tudi organi, predvsem jetra, žolčnik in ledvice. Tudi RTG slika pljuč ni nič kaj preveč perspektivna, vidni so manjši zasevki. Vseeno pa psička kaže voljo do življenja in skupaj z veterinarji smo se odločili, da ji damo možnost, da vidimo kako se bo odzvala na antibiotik in kako se bo njeno stanje, ob redni kvalitetni hrani v nekaj dneh popravilo. Psička je ostala v hospitalu v polni oskrbi, dnevno se bomo slišali, kako napreduje, sedaj lahko samo držimo pesti, da se ji stanje izboljša," so danes sporočili iz društva.

 

 

Foto: Suzana Vodnjov (DPMŽ Koroške)

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.