11.09.2019

Skrivnosten pogin 21 psov - skrbniki živali v šoku!

Na Norveškem je zaradi skrivnostne bolezni v zgolj nekaj dneh poginilo 21 psov, simptome za zdaj še neznane bolezni, med katerimi sta krvava driska in bruhanje, pa so zaznali še pri najmanj 200 (sicer zdravih) psih, so poročali v oddaji Svet na Kanalu A. Za zdaj sta edini osumljenki za skrivnostne pogine psov dve bakteriji, ki so ju našli pri obdukciji petih psov. A norveški veterinarji priznavajo, da za zdaj tavajo v temi. "Nikoli še nisem doživela še česa podobnega," je medijem priznala Jorun Jarp in Veterinarskega inštituta.

Prve analize bakterij izključujejo prisotnost salmonele ali podganjega strupa, ki sicer povzročata podobne simptome tistim, ki so jih zabeležili v zadnjih primerih. Razlog smrti tako velikega števila psov torej ostaja neznanka. Veterinarji zdaj skrbnikom svetujejo, naj svoje pse ves čas vodijo na povodcih in jim preprečijo stik z drugimi psi. Z veterinarskega inštuituta pa sporočajo, da bodo rezultate novih analiz vzorcev bakterij, ki so jih odkrili pri poginulih psih, javnosti predstavili v nekaj dneh.

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.