28.10.2018

Snoopy bo za večno ostal junak!

Kot smo že poročali, je v petek zjutraj na Ravnah na Koroškem 3-letni pes Snoopy 13-letnemu Mihi Kameniku rešil življenje. V hiši je zjutraj, ko sta starša že bila v službi prišlo do požara. Snoopy je začel lajati in gristi fanta, ki je takrat spal na kavču, in ga v zadnjem trenutku zbudil. V gostem dimu se je fant pretipal ven, psu pa ni uspelo. Fanta, ki se je zastrupil z dimom, so odpeljali na zdravljenje v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec, a so ga še isti dan iz bolnišnice že odpustili.

 

(foto: Svet)

 

Da je pes otroku rešil življenje, se strinja tudi poveljnik Koroškega gasilskega zavoda Ravne na Koroškem David Vaukman. Če ne bi bilo Snoopyja, bi danes govorili o veliki tragediji, je prepričan.

 

Kljub temu, da so Snoopyja gasilci hoteli spraviti na varno, jim ni uspelo. Pes se je izgubil v dimu in žal so ga gasilci našli v trenutku, ko je bilo prepozno. "Bila sva najboljša prijatelja, jaz sem mu dal vse. On pa meni. Na koncu pa je dal - življenje zame," je povedal Miha Kamenik. "Bil nam je kot otrok, povsod je bil z nami," pa novinarki oddaje 24ur s solzami v očeh pripoveduje njegov oče. Nekaj pa je gotovo: Snoopy bo za večno ostal junak!

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.