23.01.2017

Tragedija v Italiji in čudež: izpod ruševin izvlekli žive pse!

Izpod plazu in ruševin hotela pod Gran Sassom še vedno skušajo rešiti turiste, ki so do trenutka nesreče uživali čudovito naravo Apeninov. Dramo spremlja ves svet. Reševalci so do zdaj na plano potegnili devet preživelih in sedem trupel, 21 ljudi pa še iščejo, vendar je upanja vse manj.

 

Lupo in Nuvola sta bila "ikoni" te turistične destancije

 

Hotel Rigopiano je bila sicer izredno priljubljena točka za turiste iz celega sveta, mnogi so se tja radi vračali. Tudi zato sta posebni "ikoni" te destinacije Nuvola in Lupo, dva čudovita psa, ki sta pred nekaj tedni dobila tudi mladičke. Vsi ti psi so bili v srcu mnogih ljudi, na Facebook strani hotela so pogosto objavljali njihove dogodivščine.

 

Lupo in Nuvola sta se sama rešila in odšla do prve vasi

 

Že prejšnji teden so mediji objavili, da sta Nuvola in Lupo tragedijo preživela in se sama odpravila v 10 kilometrov oddaljeno vas (na fotografiji), upanja, da bi našli tudi njune mladiče, pa ni bilo veliko. A danes je kot strela iz jasnega odjeknila novica, da so reševalci izpod ruševin po petih dneh izvlekli tudi vse tri mladičke.

 

Po petih dneh so žive izpod ruševin potegnili tudi mladičke

 

 

Vir in foto: tgcom.it

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.