03.03.2017

V Mariboru moški napada pse, dejavni tudi zastrupljevalci

Iz Maribora v zadnjih dneh prihajajo novice o moškem, ki bi se naj na različne načine znašal nad psi in njihovimi skrbniki. Po poročanju časnika Večer bi naj v sredo v Tomšičevem drevoredu prišlo do napada na psa in njegovo lastnico. Kar s kolom naj bi se ju lotil starejši moški, ki je v Mariboru že nekaj časa znan po incidentih s psi, saj naj bi že v preteklosti v Mestnem parku in okolici nastavljal strup, zaradi česar naj bi nekaj psov tudi že poginilo, več pa jih je imelo zdravstvene težave. Leta 2015 so ga lastniki psov pri begu pred policijo tudi že ujeli, pri čemer je udaril eno osebo in si prislužil plačilni nalog zaradi kršenja javnega reda in miru.

 

"V Mariboru ta "človek" spet grozi ljudem, da bo pobil vse naše pse, češ da so nesnaga in podobno. Verjetno tudi že nastavlja strup. Danes se je na sprehajalko in njenega psa spravil s kolom," se glasi ena od objav na socialnem omrežju Facebook. Na mariborski policijski upravi pravijo, da so prijavo o sredinem dogodku prejeli, z njo v zvezi pa še zbirajo obvestila. Ko bodo zbrali vsa dejstva, bodo tudi ustrezno ukrepali.


Kot poroča Večer, bi naj v tem primeru šlo za osebo, ki ima dolgo zgodovino nasilništva, medtem pa se na socialnih omrežjih pojavlja tudi že fotografija domnevnega napadalca, pod njo pa več komentarjev, ki pozivajo k linču na domnevnega napadalca. Policija sicer napoveduje, da bo vse vrste nasilja obravnavala z ničelno toleranco: "Ob vsakem ugotovljenem nasilju zelo odločno ukrepamo. Tako bo tudi tokrat, če bodo ugotovljeni elementi prekrška ali celo kaznivega dejanja."

 

Strupena zmes, ki jo je psička lani zaužila v gozdu med Miklavžem in Rogozo (foto: DZZŽ Maribor)

 

Po nekaterih informacijah bi naj bilo na področju Maribora sicer dejavnih tudi več zastrupljevalcev psov. Pred dnevi je menda zastrupljevalec v Novi vasi v Mariboru nastavljal zastrupljeno tlačenko. V zadnjem letu smo na našem portalu objavljali obvestila bralcev, ki so na strupene gmote naleteli ob sprehajalni poti na mariborsko Piramido, po poti na Kalvarijo in v gozdu med Miklavžem in Rogozo. Lokacije so sicer zelo pogosto na seznamu "psom nevarnih", saj bi se naj podobno dogajalo že v preteklosti, na "tapeti" je pogosto tudi mestni park, kjer bi naj za posledicami zastrupitev poginilo večje število živali. 

 

V vsakem primeru previdnost skrbnikov psov na sprehodih po Mariboru v prihodnjih dneh ne bo odveč.

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.