20.02.2019

V nedeljo slovo Zootica, zapirajo zadnje tri trgovine!

Kot smo že poročali pred mesecem dni, se po 25 letih s trga poslavljajo trgovine Zootic. Od dvajsetih jih je večina že zaprla vrata, trenutno delujejo še tri, dve v Ljubljani in ena v Kopru. Svoja vrata bodo zaprle to nedeljo. Ponudba v teh trgovinah je sicer močno okrnjena, v teh dneh pa poteka odprodaja vseh razpoložljivih izdelkov in to po 70 % znižanih cenah. Kaj bo z živalmi, ki niso uspele dobiti kupca, ni jasno. Za družbo Vetpet, ki je lastnica blagovne znamke Zootic, je ljubljansko okrožno sodišče v začetku leta razpisalo začetek postopka stečaja. "Ko podjetja zaključijo stečaj, se lahko drugi investitorji odločijo prevzeti reči, kar je naposled kvečjemu dobro," pišejo na Zooticovi strani na Facebooku. "Na vprašanja ali bo pozneje nov lastnik ali ne, katere poslovalnice, če sploh, bodo vnovično odprte, je preuranjeno govoriti," še dodajajo.

 

 

 

Kot smo že poročali, je do nekaterih sprememb prišlo tudi pri drugem večjem trgovcu, ki ponuja izdelke za male živali. Družba Mimaja, ki je v zadnjih letih upravljala trgovine Mr. Pet, je namreč svoje trgovine prodala ameriškemu skladu The Rohatyn Group. Ta ima že v lasti tudi hrvaško in srbsko verigo Pet Centar in romunsko verigo Maxi Pet. Iz Mr. Peta so nas že pred časom obvestili, da njihove trgovine ostajajo odprte. Na vprašanja, kaj pomeni prodaja trgovin za slovenske kupce in v kateri smeri se bodo slovenske trgovine povezale s srbskimi, hrvaškimi in romunskimi (kot so poročale Finance), nam iz podjetja niso odgovorili.

 

Foto: poker-tisch.info

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.