16.02.2017

Velik korak: Prepoved klanja psov na ulicah v Južni Koreji

Ljubitelji živali imajo velik razlog za veselje, kajti po dolgi borbi z oblastmi jim je pred nekaj tedni vendarle uspel prvi veliki korak na poti do cilja. Mesto Seongnama v Južni Koreji je namreč prepovedalo klanje psov na ulicah oz. t.i. tržnicah. Župan mesta je povedal, da bo storil vse, da se s to grozno prakso dokončno preneha: "Veličina naroda se kaže v tem, kakšen je njegov odnos do živali," je povedal v izjavi za javnost.

 

Društva za zaščito živali so že aktivna pri iskanju morebitnih kršiteljev novega odloka, njihov naslednji korak pa je prepoved konzumiranja in prodaje pasjega mesa po celotni državi.

 

Ocenjujejo, da se samo v Južni Koreji v namen prehranjevanja ubije 3 milijone psov. Vsi svojo usodo čakajo v grozljivih pogojih, pogosto "nagneteni" v majhnih kletkah, živijo v lastnih iztrebkih, brez vode. "Naš cilj je, da se v reševanje tega problema čimprej vključi vlada Južne Koreje in to na način, da se obstoj takih farm čimprej zakonsko prepove. Prav tako pa tudi festivali, kjer se uživa pasje meso in zaradi katerih vsako leto, na grozljive načine ubijejo na milijone psov," medijem pojasnjuje Endi Nal, predstavnik Humane Society International.

 

Foto: Petface

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.