28.07.2021

VIDEO: Ob cesto odvrgel psa - moškega so že aretirali!

Pred dnevi se je na družbenih omrežjih pojavil posnetek, v katerem moški ob cesti odveže in zapusti psa. 10-mesečni haski se nato zapodi za vozilom ... Zgodba prihaja iz Amerike in ima srečen konec, saj je kosmatinca rešil lokalni prostovoljec. Žal pa prav ta zgodba prikazuje vsakodnevno realnost, ki jo po vsem svetu, praktično vsak dan, doživlja na tisoče psov, ki so postali nekomu pač ... odveč.

No, ta zgodba je drugačna predvsem zato, ker je trenutek v objektiv zabeležila ženska in posnetek predala pristojnim. Ti pa so zaradi dejanja zapustitve že uspeli identificirati in aretirati 68-letnika, kateremu zdaj grozi zaporna kazen.Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.