28.11.2018

VIDEO: Okrutnost preprodajalcev mladičev iz pasjih tovarn ne pozna meja

 

Kot je znano, so pomurski policisti pred kratkim ustavili državljana Italije, ki sta nezakonito prevažala 107 pasjih mladičev, nekaj dni pozneje pa so ustavili še dva tujca, ki sta prevažala devet psov brez ustreznih listin. V prvem primeru je poginilo osem kužkov, v drugem štirje, ostalim so uspeli najti nov dom.

 

V Evropi je tihotapljenje pasemskih psov in mačk tretji najbolj dobičkonosen ilegalen posel, takoj za orožjem in drogami. Preprodajalci, ki so del nevarne kriminalne združbe, mladičke prodajajo tudi v Sloveniji. Kako ustaviti to trgovino? So med vpletenimi v posel tudi veterinarji? Predstavlja posvojitev takega psa iz zavetišča zanj rešitev ali spodbudo za razvoj črnega trga? Odgovore so iskali v oddaji Koda na TV Slovenija

 

V prispevku izvemo tudi, koliko zaslužijo preprodajalci, v kakšnih pogojih živijo taki psi, kaj "tvegajo" in, pogosto nevede, podpirajo kupci in posvojitelji psov, ki prihajajo od preprodajalcev in celo to, kako je v lanskem primeru namestitve zaseženih psov iz Fernetičev naše zavetišče oskrbo zaračunalo dvakrat: tako državi, kot posvojiteljem. Po besedah Andreje Bizjak iz UVHVVR to ni korektno. V oddaji so sicer gostili tudi borko za pravice živali Jadranko Juras in Tino Roškar (Veterinarska zbornica Slovenije).

 

Ste jo zamudili? Toplo priporočamo ogled in delitev med svoje prijatelje: LINK DO ODDAJE (od 8.06 naprej)

 

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.