27.01.2017

VIDEO: Lastnica psa grozila članu društva, inšpektor ima društva menda že 'polno glavo'

Natanko pred tednom dni,, ko je hitrost burje dosegala rekordne vrednosti, mraz pa je tudi na Obali rezal do kosti, smo na našem portalu objavili zgodbo psa, ki so ga člani Obalnega društva proti mučenju živali v Gažonu nad Koprom na podlagi prijav obiskali in ga našli v slabih razmerah (klik za video). Na posnetku je razvidno, kako psička društveniki nahranijo (pes je malo da ne še skoraj 'posodo pojedel'), mu namenijo nekaj lepih besed in nežnih dotikov. "Labrador še nikoli ni bil snet z verige. Večinoma je brez vode, hrana pa so pomije. V tem mrazu je brez zavetja, saj v hiško ne more, ne le, ker je razpadajoča, pač pa vsaj pol premajhna zanj", so zapisali v društvu in podali prijavo o neustreznih življenjskih pogojih psa veterinarski inšpekciji. 

 

Psa so člani društva obiskali tudi včeraj in sporočili, da so lastniki po objavi posnetka psu naredili novo hiško, popravili vrata ograje in ga spustili z verige. Ob ponovnem obisku posesti je bil član društva sicer deležen groženj. "Ko je mirno vprašal gospo, če bi nam morda predala psa, se je nanj usul plaz obtožb, žaljivk in fizičnih napadov," sporočajo na svoji strani.

 

Dogodek so tudi dokumentirali:

 

 

Medtem so v društvu ugotovili, da je pes napisan še na starega lastnika, prav tako pa ni cepljen. "Kršitev nešteto. Sankcij nobenih," so ogorčeni. Ogorčeni pa so tudi nad odzivom koprske veterinarske inšpekcije. Ob prihodu na lokacijo bi naj inšpektor lastnikom psa izjavil, da ima "Obalnega društva že polno glavo" (izjava v posnetku zgoraj).

 

"Zakaj? Morda zato, ker brezplačno opravljamo njihovo delo?" se sprašujejo v društvu. Inšpektor je po ogledu lokacije in psa ugotovil, da pes služi kot čuvaj imetja na parceli in domačih živali. "Pes je bil prosto spuščen na ograjeni parceli. Po moji oceni je predebel. Na voljo ima pasjo uto primerne velikosti in novejše izdelave. Lastnica izjavi, da je bil privezan, ker ji je burja polomila vrata ograje in bi pes lahko zbežal na cesto," se glasi del sporočila, ki je v celoti objavljeno na Facebook strani ODPMŽ.

 

Inšpektor je v sporočilu med drugim društvo tudi opozoril, naj ne pozivajo ljudi, da jih zasuvajo s prijavami. "Nam je dovolj le ena prijava, vsaka mučena žival je še vedno končala v zavetišču," pišejo na koprski veterinarski inšpekciji. A neutrudni člani društva inšpektorju odgovarjajo: "Zelo bi bili veseli, če bi zadnji stavek držal, a vemo, da temu ni tako. Aja, hvala vsem vam, ki ste se tako množično odzvali. So se vsaj premaknili iz svojih stolčkov. Kljub opozorilu, še vas bomo pozivali k prijavam! Skupaj smo močni!" še piše sporočilo objavljeno na strani ODPMŽ.

 

Vir: FB Odpmž

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.