27.01.2020

Zamenjam psa za nekaj sladkega! Kdo je tu nor?

V društvu Srce za bulle so v minulem vikendu k sebi sprejeli psa, ki ga je ženska iz Krškega na spletnem oglasniku ponujala v zameno za "nekaj sladkega". Psu se je odrekla šele po šestih mesecih od posvojitve. Ko so v društvu ženski prinesli nekaj sladkega in psa odpeljali, si je ženska na socialnih omrežjih zaželela hrčka. A pozor! Pred letom dni je ista ženska na omrežjih hrčka oddajala. "Pa kdo je sedaj tu nor ... Posvaja živalce zato, da jih potem prodaja ali menjuje za neumnosti?" so zgroženi v društvu, kjer so podpornike pozvali, naj objavo delijo v čimvečjem številu, da bi na ta način preprečili, da bi ženska še naprej posvajala pse in jih nato prodajala naprej.

Ob preverbi na socialnih omrežjih je mogoče ugotoviti, da je bila ta oseba že v preteklosti skrbnica več živali, večino od teh pa je kasneje oddajala ali prodajala na spletnih oglasnikih.

Če razmišljate o tem, da bi svoj dom pripeljali psa ali mačko, dobro razmislite tudi o tem, kaj prihod živali prinaša v vaše življenje. Odgovorno skrbništvo živali zahteva čas, znanje in tudi denar za kvalitetno hrano in morebitne veterinarske stroške. O tem podrobno pišemo tudi na našem portalu. Skrb za psa torej zahteva ogromno časa, denarja in predanosti – mnogokrat za 15 let in več. Imeti štirinožnega prijatelja je izjemno nagrajujoče, a je tudi velika odgovornost.

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.