27.10.2017

Fantastičen rezultat! V naši akciji 200 sterilizacij in kastracij!

Nimamo besed, s katerimi bi opisali srečo in veselje ob tem, ko smo izvedeli število opravljenih sterilizacij in kastracij v okviru naše akcije Srce za tačke! Čisto natančne številke sicer (še) nimamo, ker se akcija uradno zaključuje jutri, a jasno je, da se bo to zelo približalo številu 200. Na ta razultat smo resnično zelo ponosni. To namreč pomeni, da bo na svet v naslednjih mesecih / letih prišlo veliko manj mladičev, prihranjeno jim bo (pogosto dolgotrajno) iskanje novih domov, marsikateremu pa tudi odvečno trpljenje.

 

Mirjam Blatnik iz brežiške VET BM nam je že v začetku tedna sporočila, da je odziv na akcijo odličen in da je bilo v dveh dneh opravljenih že 25 posegov. Tudi Luka Gombač iz izolske veterinarske ambulante Gombač Vet je nad odzivom navdušen: "Na akcijo se odzvalo ogromno število ljudi. Toliko, da šele te dni zaključujemo naročene v tednu akcije," je povedal. Povprečno so opravili po 7 posegov na dan, zaradi velikega odziva so akcijo podaljšali. To so storili tudi v mariborski ambulanti Pika: "Zanimanje je bilo preveliko, da bi vse zrealizirali naenkrat. Zato smo vsem, ki so nas poklicali v 'našem' tednu ponudili nadomestne termine še v naslednjem tednu," nam je povedala Natalija Hercog Gerbec. Oktobrsko akcijo je v začetku oktobra uspešno otvorila tudi ambulanta Tristokosmatih iz Ljubljane.

 

Prav vsem štirim veterinarskim ambulantam se iz uredništva portala Pes moj prijatelj iz srca zahvaljujemo za sodelovanje v akciji! Ponosni smo, da naša akcija navedenim ambulantam ni predstavljala bistvene težave pri delnem izpadu dohodka in so v njej prepoznali vse tiste pozitivne učinke, ki jih je to sodelovanje imelo pri reševanju vsesplošne problematike brezdomnih psov.

 

Sterilizacija in kastracija sta edini in najcenejši način, s katerim na dolgi rok ne bo več brezdomnih živali. Svetujemo vam, da si preberete različna dejstva o obeh posegih.

 

 

Foto: Shutterstock

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.