25.10.2017

Ganljivo: Z donacijo osrečili bolno Marijo in njeno Lejo

V oktobru smo v sodelovanju s podjetjem Lidl Slovenija tudi letos postavili zbiralne košare za slovenska zavetišča in društva za zaščito živali. Odziv je tudi letos enkraten, Lidlovi kupci ste že večkrat do vrha napolnili košare v vseh 49 trgovinah, za kar se vam seveda še enkrat iz srca zahvaljujemo.

 

 

Posebej pa nas je ganilo sporočilo Petre Gjureč iz Društva za zaščito živali Pomurja. Pomurcem smo letos namenili košare v treh Lidlovih trgovinah in ob zadnjem praznenju košar, so se člani društva spomnili na posebno osebo. Obiskali so gospo Marijo in njena dva kosmatinca - Lejo in Rokija. "Gospa živi popolnoma sama, ima hudo obliko artritisa in osteoporoze. Vedno je imela pse, tudi zdaj je želela psa. Sorodniki so ji pripeljali psičko, žal ni bila sterilizirana, tako da je pri njej skotila 9 mladičev," nam pripoveduje Petra. Marija se lahko po stanovanju premika le sede na stolici.

 

 

V pomurskem društvu so gospe Mariji seveda priskočili na pomoč. Vse pse so sterilizirali in kastrirali, osmim pa tudi pomagali poiskati nov dom (eden od mladičev ga še išče). "Psička Leja pomeni gospe Mariji vse! Varnost, družbo, toplino ... daje ji voljo do življenja in ji pomaga pri prestajanju hudih bolečin, ki jih ima zaradi bolezni," nam zaupa Petra.

 

 

Gospe so včeraj prinesli del donacije iz Lidlovih košar: "Take akcije so res velika pomoč, da lahko pomagamo takim srčnim človeško - živalskim parom. Zgodba pa je še dodatni dokaz, koliko živali ljudem dajo in kako lahko en popolnoma obnemogel človek, s poslednjimi močmi skrbi za svojega živalskega prijatelja z vso ljubeznijo, ki jo premore," zaključuje Petra Gjureč.

 

 

Hvala vsem kupcem, ki ste tudi letos pokazali veliko srce! Z vašo pomočjo smo osrečili veliko živali, ki so potrebne pomoči, prav tako pa tudi skrbnike, kot je gospa Marija. Hvala!

 

Akcija zbiranja hrane Lidla Slovenija in portala Pes moj prijatelj traja še do nedelje.

 

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.