07.10.2018

FOTO in VIDEO: Tekli za brezdomne živali

Včeraj se je na Koseškem bajerju v Ljubljani v organizaciji Lidla Slovenija in društva Never Give Up odvil dogodek Koraki za tačke. Eden izmed glavnih ciljev letošnjega projekta Koraki za tačke je vsekakor spodbujanje posvajanja brezdomnih kužkov. Obiskovalci so že od 8. ure zjutraj uživali v zanimivem programu, ki je imel seveda humanitarno noto. "Odlično se imamo in tudi vreme nam je naklonjeno. Z Belo sva že odtekla en krog, pripravljava se še na enega," nam je povedala Simona, ki je v Ljubljano prišla iz Brežic.

 

 

Na dogodku so se predstavila različna društva za zaščito živali, ljubljansko zavetišče, pasji frizer, veterinarska ambulanta in mnogi drugi.

 

 

"Prišel sem, da podprem vse te organizacije, ki skrbijo za dobrobit živali. Kupil sem že majčko na stojnici kranjskega društva, z Rexom sva se tudi fotografirala za dobrodelni koledar. Letos je lepo poskrbljeno tudi za otroke. Moja hči je nad "pasjo" pobarvanko izredno navdušena. Vesel sem, da ste se v tem fantastičnem projektu združili društva, mediji, trgovec in zavetišče. Upam, da bo projekt pomagal mnogim brezdomnim živalim," navdušenja ni skrival Boris iz Ljubljane.

 

 

Celotni športno-humanitarni tek Koraki za tačke je spremljala pozitivna energija in navihani kosmatinci. Brezplačne veterinarske nasvete je ponujala Veterinarska ambulanta Noe, dobrodelne storitve pa je izvajal tudi pasji salon Bandito. Lidl Slovenija je prisotne razveselil s prigrizki, seveda pa so se ob priboljških razvajali tudi pasji kosmatinci.

 

 

Tekaški dogodek je potekal na trasi okrog Koseškega bajerja in na delu Poti spomina in tovarištva. Vsak udeleženec je lahko sam ali skupaj s svojim pasjim prijateljem korake prispeval po svojih željah in zmožnostih.

 

 

Pri Korakih se zbirajo sredstva za Zavod Naš Kuža, ki ga vodi Rok Terkaj – Trkaj. Ta sodeluje z različnimi organizacijami, ki pomagajo zavrženim živalim. Društvo Never Give up pa zbiranje sredstev za brezdomne živali nadaljuje tudi preko SMS donacij. Preko SMS sporočila s ključno besedo TACKE1 ali TACKE5 na številko 1919 lahko še nekaj dni prispevate 1 ali 5 EUR za brezdomne živali.

 

 

Končni seštevek vseh donacij bo znan konec oktobra. Do konca oktobra pa lahko tudi v trgovinah Lidla Slovenija kupci oddajo hrano za živali, ki bo namenjena lokalnim društvom za pomoč živalim.

 

 

Podpornik dogodka je seveda tudi naš spletni portal, kjer bomo še ves mesec skrbeli za številne ozaveščevalne in izobraževalne vsebine na temo zavrženih živali, spodbujali posvajanje živali iz zavetišč in podobno.

 


Oglej si vse fotoutrinke z dogodka čisto spodaj.

 

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.