22.09.2021

Odgovorno skrbništvo ne pomeni zgolj zadovoljevanje potreb po hrani in sprehodih

Portal Pes moj prijatelj tudi letos v sodelovanju z Lidlom Slovenija pripravlja projekt Srce za tačke, v okviru katerega na tem mestu vsak dan objavljamo tudi številne koristne vsebine, ki vam bodo v pomoč pri sobivanju z vašim kosmatincem. Odgovorno skrbništvo je tisto, kar v ospredje postavljamo letos. Spodbujanje posvajanja psov in muc nedvomno za nas ostaja zelo pomembno, ob tem pa je prav, da novi skrbniki ne pozabijo tudi na kvaliteto bivanja in odgovornost, ki jo kosmatinec prinaša v njihovo življenje. In sem ne uvrščamo zgolj potreb po prehranjevanju in sprehodih. Na kaj vse morate pomisliti pred odločitvijo za posvojitev (ali nakup) psa oz. mačke, si preberite v bogatem arhivu člankov projekta Srce za tačke, ki ga še sproti dopolnjujemo.Letos se še posebej trudimo z iskanjem primerih skrbnikov za živali, ki v naših zavetiščih bivajo že veliko preveč časa. Spoznali ste že Dona, Irona, Milo in Marito. Zavedamo se, da so to kosmatinci s posebnimi zgodbami, nekateri tudi specifičnimi karakterji, zato izbira pravega posvojitelja terja več časa. Prepričani smo, da bodo vsi ti lepotci prej ali slej dobili svoj topel dom - njihove zgodbe lahko najdete na tej povezavi, veseli bomo tudi vsake delitve.

Nenazadnje pa bomo iskreno veseli tudi vašega prispevka v obliki pasje ali mačje hrane za tiste kosmatince, ki so v oskrbi slovenskih društev za zaščito živali, ali na nov dom čakajo v slovenskih zavetiščih. Kar 63 zabojnikov boste našli v 63 Lidlovih prodajalnah še do 30. septembra.

Lidl Slovenija projekt Koraki za tačke sicer izpeljuje v okviru pobude Ustvarimo boljši svet. "Vsako podjetje pripomore h kakovosti življenja ljudi in vsaka odločitev posameznika je zaznamovana s posledicami le-teh. Ker je treba nekje začeti, smo začeli pri sebi. V Lidlu Slovenija se trudimo, da vsako naše dejanje izboljšuje naš interni svet kot tudi svet, ki nas obdaja. S pozitivnim zgledom želimo vplivati na celotno družbo, saj smo skupaj najmočnejši. Korak za korakom skupaj krojimo mozaik k boljšemu svetu, zato vas vabimo, da se na to pot skupaj z nami podate tudi vi. Predvsem pa sledimo sloganu – o boljšem svetu ne sanjamo, temveč ga skupaj z vami ustvarjamo," na strani boljsisvet.si zapišejo Lidlovci.

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.