24.10.2017

VIDEO: Brezdomčku namestili kamero, poglejte kakšno življenje živi tak pes

Ocenjuje se, da na ulicah mest po svetu ta trenutek živi preko 600 milijonov psov in muc. Dejstvo je, da v Sloveniji problema t.i. "uličnih psov", s katerim se soočajo denimo v državah nekdanje Jugoslavije, nimamo. Kljub temu pa je prav, da o tej problematiki govorimo vsi. Vsak od nas je lahko del spremembe.

 

Marsikje po svetu ljudje do psov nimajo dobrega odnosa. Psi so še vedno privezani na verigah kot psi čuvaji, odnos do njih pa se je v delih sveta, kjer se soočajo z veliko krizo in vojnami, ko so bile živali prepuščene same sebi in so se pričele nenadzorovano razmnoževati, še poslabšal. Po ulicah mest v nekaterih državah tako še vedno tavajo krdela prostoživečih psov. Kljub njihovi prijaznosti se ljudje teh psov bojijo in jih preganjajo.

 

Da bi ugotovili, kaj dejansko doživlja brezdomni pes, so enemu pred časom namestili manjšo kamero. Oglejte si, kaj se je zgodilo:

 

 

 

Foto: Youtube

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.