12.10.2019

14-letna psička nadomestna mama mačjim mladičkom

V okviru dobrodelno-ozaveščevalnega projekta Srce za tačke, ki ga letos že tretje leto pripravljamo s podjetjem Lidl Slovenija, v tem mesecu spoznavamo tudi navdihujoče zgodbe posebnih prijateljstev.Dobri starši so res lahko zelo različni. Za leglo muck iz Velike Britanije to še posebno velja, saj je materinsko skrb za njih prevzela 14-letna psička Skye. Šest malih muckov so našli zapuščene na gradbišču in jih pripeljali v zavetišče. Vodja ekipe v zavetišču, Caroline Yon, jih je oskrbela in jih nahranila, potem pa se ji je pri oskrbi pridružila še njena psička Skye. Med njimi se je takoj spletla močna vez, psička jih je že prvi trenutek vzela za svoje in tako je Skye postala njihova nadomestna mama.

14-letna kosmatinka pa je drugim živalim pomagala že prej. Skrbela je tudi za druge pasje mladičke, enkrat pa celo za male jagenjčke. Carolin je povedala: "Skye ima neverjeten materinski čut. Na mlade mucke pazi kot na svoje mladiče. Zelo je umirjena, ko plezajo po njej, se z njimi igra in po vsakem obroku poskrbi, da so vse mucke čiste."

Sicer pa je delavcem zavetišča uspelo ujeti pravo mamo mladičkov in jo sterilizirati. Ker pa se ni zmenila za mladičke, je to vlogo, do njihove udomitve, prevzela Skye.

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.