27.02.2024

15 pasjih mladičev zaseženih pri Murski Soboti čaka nove skrbnike

V Zavetišče Ljubljana so sprejeli 15 pasjih mladičkov, ki so bili v začetku februarja pri Murski Soboti zaseženi oziroma odvzeti v tranzitu. Mladički imajo pasemske značilnosti pudlja in mopsa. Psi niso rodovniški, zato v Zavetišču Ljubljana opozarjajo, da se lahko pri njih razvijejo različne zdravstvene težave, ki so posledica neprimerne vzreje.

 

Ker so bili ti psi premladi odvzeti od svoje pasje mame in so bili ob odvzemu stari le nekaj tednov, je postopek rezervacije in posvojitve nekoliko prilagojen. 

 

Za rezervacijo omenjenih psov veljajo naslednja pravila:

  • Za pse, ki niso označeni kot rezervirani, lahko oddate vprašalnik za posvojitev
  • Po prejemu vprašalnikov se opravi pregled in ocena vseh vprašalnikov, ki lahko traja do 7 dni
  • Med prejetimi vprašalniki bomo izbrali prvi najustreznejši vprašalnik, na podlagi katerega bomo presodili, da ima posvojitelj ustrezne pogoje in bo posameznemu psu nudil najboljše možne pogoje življenja
  • Končno odločitev za posvojitelja opravi Zavetišče Ljubljana
  • Kasnejše pritožbe na izbiro posvojitelja niso možne

 

Psički bodo pred posvojitvijo čipirani, razglisteni, razbolhani in cepljeni proti kužnim boleznim, posvojitelj pa se bo ob posvojitvi moral zavezati k sterilizaciji/kastraciji. Sterilizacijo/kastracijo bomo opravili v Zavetišču Ljubljana, ko bodo psički dosegli ustrezno starost.

 

Trenutno so vsi psi še v karanteni in se trenutno zdravijo zaradi notranjih parazitov. Drugače se dobro počutijo. Psi, ki so že rezervirani, že imajo potencialne skrbnike.

 

Noben od psov še ni na voljo za takojšnjo posvojitev, temveč le za rezervacijo. Rezervacija ne pomeni avtomatsko posvojitve, ampak s tem le izrazite interes za posvojitev.  O nadaljnjih postopkih bomo obvestili izbranega kandidata za posvojitev.

 

Vsi psički bodo posvojeni v skladu z običajnim postopkom posvojitve in cenikom posvojitev v Zavetišču Ljubljana.

 

Pse, ki čakajo na posvojitelje v Zavetišču Ljubljana najdete TUKAJ.

 

Fotografija: Zavetišče Ljubljana

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.