11.09.2018

300 psov je sodelovalo v reševalni akciji - Bretagne pokopali z vsemi častmi

Na današnji dan pred 17 leti so po terorističnem napadu v New Yorku pomembno vlogo imeli tudi psi reševalci. V prahu in težkih razmerah so skupaj s pogumnimi gasilci rešili mnogo življenj. Kar 300 pasjih reševalcev je dan in noč pomagalo pri iskanju, zadnja, še živa pasja reševalka pa je bila Bretagne. Pred dvema letoma so jo pri 17. letih evtanazirali. Na poti na veterinarsko kliniko so se ji reševalci poklonili z vsemi častmi, ki ji pripadajo. Z njeno vodnico sta tistega dne s še drugimi pasjimi reševalci po 12 ur na dan v najtežjih razmerah iskali preživele. Bretagne je sodelovala tudi pri reševalnih akcijah po naravnih nesrečah orkanov Katrina, Rita in Ivan.

 

 

Na terenu se je tistega dne v reševalnih akcijah nekaj psov tudi smrtno ponesrečilo, nekateri so bili hudo ranjeni, nekateri pa celo izgubljeni.

 

 

Ob obletnicah katastrofe, so se psi reševalci in njihovi vodniki večkrat družili na skupnih srečanjih. Obujali so spomine na tisti dan, ko so kljub vsem naporom in nevzdržljivim pogojem, uspešno izpeljali reševalno akcijo. Njim v čast so jim oblasti vsako leto pripravljale tudi častno parado.

 

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.