10.02.2017

Starčki so zakon! Tor je zakon!

Večina tistih potencialnih posvojiteljev običajno razmišlja o mladičku ali mlajšemu psu. Obstaja namreč mnenje, da je takega psa lažje socializirati in ga nekako "oblikovati" po svojih željah. Kaj pa starejši ali ostareli psi? Ti psi pridejo v zavetišče vsak s svojo nesrečno zgodbo. Nikakor ne drži predsodek glede starejših psov, ki so na voljo za posvojitev, da naj bi bili problematični in naj bi imeli vedenjske težave. Starejši psi ponavadi izgubijo svoj dom zaradi njihovih lastnikov, ki so bodisi umrli, ali pa več ne morejo ali celo ne želijo skrbeti zanje. Ti psi v večini primerov nimajo težav z adaptacijo v novo okolje, prav tako ne z spremembo svojih navad. Prednost starejših psov v primerjavi z mlajšimi je tudi ta, da lahko ocenimo njihov karakter, ki se je do tistega časa izrazil. To pa še zdaleč ne pomeni, da starejšega psa ni mogoče prevzgojiti, ali spremeniti njegove navade.

 

Tudi v letu 2017 bomo na našem portalu predstavljali zgodbe "starčkov", ki bodisi v slovenskih zavetiščih ali v varstvu društev proti mučenju živali že nekaj časa čakajo na tistega pravega človeka. Ste to morda vi?

 

 

Tor je starejši večji samček, ki obožuje dolge sprehode in igro z žogo. Z veseljem pokaže kakšen trik, seveda če mu sledi priboljšek. Zelo hitro se naveže na enega lastnika, zato je potrebno da ima novi posvojitelj veliko časa. Navajen je notranje čistoče. Je nezaupljiv do tujih ljudi in potrebuje malo več časa, da jih sprejme. Primeren je za družino s starejšimi otroci oz. za nekoga, ki ima že izkušnje s težje vodljivimi psi.

 

Informacije in ogled:

 

ZAVETIŠČE ZA ZAPUŠČENE ŽIVALI LJUBLJANA

 

Naslov: Gmajnice 30, 1000 Ljubljana

Kontakti: 01 256 02 79, info@zavetisce-ljubljana.si 

Spletna stran, Kako do zavetišča in Facebook


 

Povezane vsebine:S posvojitvijo starejšega psa polepšamo življenje njemu in sebi

Razbijamo mite: Posvojiti starejšega psa nima smisla

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.